Kdo je Anja Baš?

anjabio

Anja Baš, Jeseničanka z velikimi sanjami. 🙂

Verjetno ste me spoznali v Bitki Talentov v oddaji Spet Doma, pred več kot desetimi leti. Od takrat do danes sem posnela že ogromno pesmi, še več bekvokalov, nastopala v ogromno oddajah na nacionalni in ostalih televizijah, tri leta sem bila frontwoman pri Rock Partyzanih, kot solistka sem pela že na Slovenski Popevki, EMI, Viktorjih in še ogromno manjših oddajah, sem avtorica glasbe in tekstov tako zase kot za druge slovenske pevke (med drugim sta mi to delo zaupali Alya in Alenka Godec). Marca 2015 sem izdala debitantski, povsem avtorski album “Punca iz tvoje ulice”. Mojo glasbo lahko poslušaš tukaj. Glasba je tista, ki je moje življenje rešila pred gotovim propadom v letih, ko sem se borila z bulimijo. Glasba zame predstavlja življenjski smisel.

Decembra 2015 sem napisala avtobiografsko knjigo “Lačna življenja“, ki govori o mojem boju z bulimijo v najstniških letih. Postala je prava uspešnica, prebralo jo je že ogromno Slovencev, kar pa mi pomeni največ, so odzivi bralcev. Vsakodnevno v moj e-poštni nabiralnik prihajajo sporočila z zgodbami o uspehu, o boljšem razumevanju samih sebe, o novi volji za ozdravitev. Iskreno sem vesela, da vas moja zgodba navdihuje pri tem, da imate same sebe še bolj radi!

Na splošno je moje življenje zelo kreativno. Rada ustvarjam, pa naj gre za glasbo, besedila, aranžmaje, slike, knjige, … Idej mi ne bo kar tako zmanjkalo. 😉 Trenutno sem tik pred izidom knjige Lačna življenja v angleškem jeziku, za tem se bom posvetila delavnici za dekleta in fante z motnjami hranjenja.

Kasneje letos pa se obeta izid še dveh knjig. 😉 Več o tem kmalu!

Se vidimo na kakšnem koncertu! ;)