KNJIGA LAČNA ŽIVLJENJA

Knjiga LAČNA ŽIVLJENJA govori o moji izkušnji z bulimijo.

»Nikoli si nisem mislila, da bo moja največja bolečina postala moja največja inspiracija«. To je stavek, ki do popolnosti opisuje mene, moja čustva in mojo zgodbo. Danes bi rekla, da sem umetnica. A če bi mi kdo pred leti rekel, da bom v enem letu izdala CD z lastnimi avtorskimi skladbami, napisala nekaj pesmi za naše najboljše pevke, začela slikati, potem pa izdala še knjigo in izvedla več kot 70 predavanj o motnjah hranjenja po celi Sloveniji, bi mu rekla, da je zmešan. Verjetno bi si mislila nekaj od tega: “Saj nisem dovolj dobra, saj sem premlada, kdo pa me bo poslušal, saj nisem dovolj zanimiva, kdo pa bi želel delati z mano, …” Moje življenje namreč ni od nekdaj lepo. Prav nasprotno: moje življenje je bilo dolga leta nočna mora, iz katere se nisem in nisem zmogla zbuditi.

LAČNA ŽIVLJENJA je zgodba o padcu na najnižjo točko v življenju.

V najstniških letih sem popolnoma izgubila samo sebe, “zabluzila” v šoli in zbolela za bulimijo. Prenajedala sem se z neverjetno velikimi količinami hrane, da bi potlačila tesnobo in žgočo jezo, ki sta se nabrali v mojem ne ravno najbolj srečnem otroštvu. Namenoma sem bruhala, da bi se znebila teh težkih čustev. Kradla sem. Rezala sem si zapestja in si nekoč skoraj prerezala kito v levi roki. Zlorabljala sem alkohol in prepovedane substance. Naredila bi vse, da bi lahko pobegnila od sebe, svojih demonov, svojih misli, ki so me glasno prepričevale, da bi bilo vseeno, če ne bi obstajala. Sovražila sem samo sebe, svojo ženskost, svoje telo, hrano, svoje starše, sovražila sem cel svet, ker me ni sprejel. Nisem uvidela, da sem sama tista, ki se ne sprejema, in da svet ni nič kriv. Dve leti sem se intenzivno uničevala (naslednjih 8 let pa je minilo v znamenju izmenjevanja obdobij zdravljenja in relapsov). Shujšala sem toliko, da sem nekajkrat na dan padla v nezavest. Na najnižji točki sem bruhala kri, izgubila menstruacijo in se ves čas tresla. Od fizične nemoči in od strahu. Postala sem bleda senca tega, kar sem si tako neznosno želela biti.

LAČNA ŽIVLJENJA je zgodba o iskanju smisla in o tem, kako se imeti rad.

V času bulimije sem se že intenzivno ukvarjala z glasbo. Biti pevka je bila moja največja strast, glasba mi je dajala občutek, da sem v nečem zares dobra. V času, ko je bila bolezen najhujša, sem nekoč poskusila zapeti eno svojih najljubših skladb, pa ni šlo. Moj glas, edino, kar me je osrečevalo, edino, kar sem imela rada na sebi – ta glas je izginil. Ni ga bilo več. Tako sem bila slabotna, da nisem zmogla peti. Fizično mi je petje predstavljalo prevelik napor. Takrat sem se “zbudila” in se zavedla, da se moram nujno pozdraviti. Če sem za kaj živela, potem je bilo to petje. In če ne bi imela petja, potem bi lahko samo še umrla. Praktično čez noč je pri meni prišlo do preboja, ko sem se odločila, da hočem živeti. Da sem kljub vsemu lačna življenja.

LAČNA ŽIVLJENJA odgovori na vsa ključna vprašanja.

Z vami delim 15 zanesljivih vzrokov motenj hranjenja v mojem primeru. Povem, kako so name vplivali starši in njihovi prepiri, konzervativni pogledi starih staršev, nesramni vrstniki, nespametni šolski delavci, zaradi katerih osebnostnih lastnosti sem bila za bolezen sama bolj dovzetna … Prebrali boste lahko tudi celotno necenzurirano zgodbo o mojem vrtoglavem padcu v jekleni primež motenj hranjenja. Opozarjam vas: knjiga je necenzurirana in ljudje nanjo reagirajo burno. Večino pretrese moja brutalna iskrenost. Nekateri ob branju jokajo, drugi so zgroženi nad količino sovraštva, ki ga lahko človek premore do sebe. Vsem pa je poglavitno eno: začnejo razumeti. Predvsem sebe in svoja čustva. Mame na novo dobijo vpogled v razloge za obnašanje svojih hčera. Hčere in sinovi dojamejo, da so tudi njihovi starši žrtve vzgoje svojih staršev. Mnogi so mi pisali, da so po branju knjige dobili nov zagon za dokončno ozdravitev. 

Kdo naj NUJNO prebere knjigo LAČNA ŽIVLJENJA?

Vsi, ki želite dobiti odgovore na naslednja vprašanja:

  • Kako se izvleči iz motenj hranjenja?
  • Kako preseči negativna prepričanja o sebi (konkretna tehnika)?
  • Od kod izhajajo težave, povezane s prehranjevanjem (in kaj je v resnici za navideznim problemom s hrano)?
  • Kako se ponovno vzljubiti, zaživeti polno življenje in postati najboljša verzija sebe?

LAČNA ŽIVLJENJA je zgodba o tem, kako je lahko vsak od nas zmagovalecMeni je uspelo, tudi tebi lahko!

Foto: Artbox Photography

NAROČITE KNJIGO ZDAJ: 

Vaše ime in priimek

Vaša e-pošta

Telefonska številka

Št. knjig

Naslov za dostavo knjig(e)

Prosim izberite način plačila
po predračunupo povzetju

Koda

 

Please leave this field empty.

 

Anja-Bas-Lacna-zivljenja1

NOVO!

Pretresljiva izpoved Anje Baš o boju in 

končni zmagi nad bulimijo..

Redna cena knjige je 19,90€*

*strošek poštnine: 4€