KNJIGA LAČNA ŽIVLJENJA

 

Knjiga LAČNA ŽIVLJENJA govori o moji izkušnji z bulimijo.

»Nikoli si nisem mislila, da bo moja največja bolečina postala moja največja inspiracija«. To je stavek, ki do popolnosti opisuje mene, moja čustva in mojo zgodbo. Danes bi rekla, da sem umetnica. A če bi mi kdo pred nekaj leti rekel, da bom v enem letu izdala CD z lastnimi avtorskimi skladbami, napisala nekaj pesmi za naše najboljše pevke, začela slikati, potem pa izdala še knjigo (odlomek iz knjige lahko preberete tukaj) in se predstavila na izboru EMA, bi mu rekla, da je zmešan. Verjetno bi si mislila nekaj od tega: “Saj nisem dovolj dobra, saj sem premlada, kdo pa me bo poslušal, saj nisem dovolj zanimiva, kdo pa bi želel delati z mano, …” Moje življenje namreč ni od nekdaj lepo.

LAČNA ŽIVLJENJA je zgodba o padcu na najnižjo točko v življenju.

Anja Baš bulimija2

Zbolela sem za bulimijo. (Kaj je bulimija?) Prenažirala sem se z neverjetno velikimi količinami hrane, da bi potlačila žalost in jezo, ki sta se nabrali v otroštvu. Namenoma sem bruhala, da bi se znebila teh čustev. Kradla sem. Rezala sem si zapestja in si nekoč skoraj prerezala kito v levi roki. Zlorabljala sem alkohol in prepovedane substance. Sovražila sem samo sebe, svojo ženskost, svoje telo, hrano, svoje starše, sovražila sem cel svet, ker me ni sprejel. Nisem uvidela, da sem sama tista, ki se ne sprejema, in da svet ni nič kriv. Dve leti sem se intenzivno uničevala. Shujšala sem toliko, da sem nekajkrat na dan padla v nezavest. Na najnižji točki sem bruhala kri, izgubila menstruacijo in se ves čas tresla. Od fizične nemoči in od strahu.

 

LAČNA ŽIVLJENJA je zgodba o iskanju smisla in o tem, kako se imeti rad.

Nato pa sem nekoč poskusila zapeti eno svojih najljubših skladb, pa ni šlo. Moj glas, edino, kar me je osrečevalo, edino, kar sem imela rada na sebi – ta glas je izginil. Ni ga bilo več. Tako sem bila slabotna, da nisem zmogla peti. Fizično mi je petje predstavljalo prevelik napor. Takrat sem se “zbudila” in se zavedla, da se moram nujno pozdraviti. Če sem za kaj živela, potem je bilo to petje. In če ne bi imela petja, potem bi lahko samo še umrla. Praktično čez noč je pri meni prišlo do preboja, ko sem se odločila, da hočem živeti. Da sem kljub vsemu lačna življenja.

LAČNA ŽIVLJENJA odgovori na vsa ključna vprašanja:

Z vami delim 15 ključnih dogodkov – vzrokov mojih motenj hranjenja. Povem, kako so name vplivali starši in njihovi prepiri, konzervativni pogledi starih staršev, nesramni vrstniki, nespametni šolski delavci, zaradi katerih osebnostnih lastnosti sem bila za bolezen sama bolj dovzetna … Prebrali boste lahko o tragičnem primeru slabe prakse z moje osnovne šole, izvedeli, kaj lahko naredijo starši, kako pomagati obolelemu in na katere načine si lahko oboleli pomaga sam. Poleg moje zgodbe je v knjigi še deset zgodb drugih deklet in fantov. Eno od zgodb lahko preberete tukaj, več mnenj bralk in bralcev pa lahko preberete tukaj

LAČNA ŽIVLJENJA je zgodba o tem, kako je lahko vsak od nas zmagovalecMeni je uspelo, tudi vam lahko!

za-netNAROČITE KNJIGO ZDAJ: 

Vaše ime in priimek

Vaša e-pošta

Telefonska številka

Št. knjig

Naslov za dostavo knjig(e)

Prosim izberite način plačila
po predračunupo povzetju

Koda

 

Please leave this field empty.


Anja-Bas-Lacna-zivljenja1

NOVO!

Pretresljiva izpoved Anje Baš o boju in 

končni zmagi nad bulimijo..

 

Redna cena knjige je 19,90€*

*strošek poštnine: 3€