RECEPT ZA SPREMEMBO (odlomek iz knjige)

Še dolgo časa po tem, ko sem bulimijo pustila za seboj, s svojim življenjem nisem bila zadovoljna. 

Mucamaca11.) Intuitivno sem vedela, da sem na pravi poti, hkrati pa sem čutila, da ne izkoriščam vseh svojih potencialov.

2.) Celo pred dvema letoma in pol, v letu 2013, sem stalno čutila v prsih nerazložljivo tesnobo, ki se je navadno pojavila, ko so me čakale večje odločitve ali prelomnice v življenju.

3.) Imela sem ogromno visokih ciljev, svojo prihodnost sem videla svetlo, predstavljala sem si samo sebe kot uspešno mlado žensko. Ko pa bi morala za svoje sanje narediti bistven korak (t. j. sprejeti odgovornost za svoje življenje in usmeriti fokus v en sam jasen cilj), sem pogrnila na celi črti.

4.) Stalno sem se bala, da bom pri odločanju storila napako, čeprav ne bi znala ubesediti, kakšne napake se tako bojim.

5.) Zagnano sem se lotevala novih in novih stvari, pa nobena od njih ni stekla.

6.) Popolnoma sem izgubila rdečo nit in pozabila, kaj resnično želim v življenju početi.

Nisem našla odgovora, zakaj se tako bojim lotiti tega, kar si zares želim. Moj ego je želel verjeti, da nisem jaz tista, ki ovira svoj uspeh; da je krivec nekje tam zunaj, verjetno v mojem otroštvu. Lasten ego mi ni dovolil, da bi se postavila pred ogledalo in se vprašala, zakaj se mi vedno znova ponavljajo enake situacije, ki jih ne zmorem preseči. Ves čas mi je tih glasek iz ozadja zavesti prišepetoval, da se moram ustaviti, na novo postaviti svoje cilje in se temeljito prevprašati, kaj želim početi v življenju. Glasek, ki je bil potrpežljiv in vztrajen, pa ga nisem in nisem poslušala.

Ves čas me je bilo strah, da bi se odločila narobe. Zakaj? Ker me je bilo strah poraza. In kaj stori od strahu in negotovosti paraliziran človek? Nič. Podzavest ga slejkoprej prepriča, da ni vredno tvegati napake, poraza, propada, ali, še huje, kritike drugih. Zato nesrečno životari, se zadovolji s stagniranjem, za izpolnitev svojih sanj pa ne upa storiti ničesar, ker verjame, da mu tako ali tako ne bi uspelo. Tako sem tudi sama precej let životarila v grenkosladki coni udobja, ob tem pa krivila cel svet, da mi ne gre tako, kot si želim.

Do leta 2013 se nisem vprašala, zakaj se mi nekatere stvari ponavljajo celo življenje. Iste lekcije, drugi ljudje. Iste zamere, druge bolezni. Jeza nase in hkrati občutek, da sem obtičala, da me nekaj vleče nazaj. Končno sem si postavila vsa ta vprašanja: 

V kaj verjamem- Kako lahko to spremenim

Veliko stvari se mi je razjasnilo, ko sem si iskreno odgovorila na ta vprašanja. Od trenutka, ko sem nekatere stare vzorce ozavestila, so začeli izgubljati svojo moč nad mano. 

!!NAJPOMEMBNEJŠE!!

 Če moja podzavest verjame prepričanju, da nisem dovolj dobra, potem se bo potrudila, da mi bo prinesla okoliščine, ki mi bodo to prepričanje potrjevale. To in podobna negativna prepričanja (meni nikoli nič ne uspe, moje delo vedno poteptajo, vedno sem v ozadju, nikoli ne pridem na vrsto, vsem drugim gre bolje kot meni,…) moramo NUJNO spremeniti. 

KAKO SEM JIH PREKINILA JAZ (IN KAKO JIH LAHKO TUDI TI), PA IZVEŠ V KNJIGI. 

Več o knjigi lahko prebereš tukaj, na tej povezavi pa so mnenja bralcev.

Daljši članek na temo bulimije najdeš tukaj. Če te zanima več o motnjah hranjenja, klikni sem

In še nekaj odlomkov iz knjige: Strmo Navzdol, G. Moralni Maček, Zakleti torki

 

NAROČI ZDAJ:

Vaše ime in priimek

Vaša e-pošta

Telefonska številka

Št. knjig

Naslov za dostavo knjig(e)

Prosim izberite način plačila
po predračunupo povzetju

Koda

 

Please leave this field empty.


Anja-Bas-Lacna-zivljenja1

NOVO!

 

Pretresljiva izpoved Anje Baš o boju in končni zmagi nad bulimijo..

 

“Ena najboljših knjig iz vidika inspiracije, motivacije in osebnostne rasti.” EVA

 

“Knjigo bi moral prebrati vsak starš, ki mu ni vseeno za svojega odraščajočega otroka.”TEJA

 

Prebrala sem jo v pičlem dnevu in pol, sploh nisem mogla stran…” BARBARA

 

“Knjigo priporočam v branje vsem, ne samo tistim, ki preživljajo motnje hranjenja.” ANDREJA

 

Cena knjige je 19,90€*

*strošek poštnine: 4€

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja