inspo lifestyle potovanja 18 marca, 2022

Potovanje po Italiji: Firenze (4. del)

Naše potovanje po Italiji smo zaključili z obiskom mesta Firenze. Žal nam čas ni dopuščal, da bi ga zares dobro doživeli, ampak nič hudega. Že zdaj vem, da se bomo v Italijo vsako leto z veseljem vračali in ni vrag, da nas pot kmalu spet zanese tudi v Firenze.

  • Današnja pot: Rim – Firenze
  • Potovalni čas: cca 3.5h
  • Štart iz Rima: Cca 15:00
  • Naša soba: B&B Cavour10 Firenze
  • Cena sobe: 117€ (na noč)
  • Cena parkiranja: 31€ (cena za 24ur)
  • Kje smo jedli: MisterPizza (imajo veganske opcije in naaaajhujše testo alla napoletana. Zelo priporočam.)
  • Dostopnost z vozičkom: center mesta zlahka prevoziš z otroškim vozičkom. Razen, če imaš v planu ogled kakšne katedrale, potem ga bo treba nesti po stopnicah.
  • Pa še podatek, ki te verjetno najbolj zanima: koliko nas je celotno potovanje stalo? Točno 1.686,3€. V to cifro so všteti absolutno vsi stroški za tri osebe – vsaka voda, kupljena na avtocesti, ves bencin, vsa spanja, vsa hrana, vse. Ni ravno poceni, ampak ker ravno “šparovni” tudi nismo bili, niti ni tako hudo.

Not great, not terrible, al kako že. 🙂

POT RIM – FIRENZE

Naše potovanje gre h koncu. V sredo popoldne štartamo iz Rima proti Firenzam. Tik preden se napakiramo v avto, Vito zaspi v vozičku v garaži. Z Mitjem čas izkoristiva za prestavljanje oblačil, brisač, outfitov, hrane in ostalega iz potovalk, ki bodo v Firenzah ostale v avtu v potovalke, ki jih bomo vzeli v hotel.

Vemo namreč, da imamo v Firenzah sobo znotraj stavbe, ki v svoji neposredni bližini nima lastnega parkiranja. Tako, da je treba vnaprej splanirat, kaj bomo v hotelu potrebovali, da ne bomo s sabo čez pol Firenc nosili odvečne šare.

Vožnja mine brez večjih zapletov in v Firenze prispemo ravno, ko se začenja nočiti. Prispemo v naš B&B, razpakiramo se, potem pa se odpravimo v center mesta. Smo namreč v neposredni bližini katedrale Santa Maria del Fiore in že ko smo prispeli, me je očaral vabljivo globok in zamolkel glas zvonca.

»Donnnnnnnnn.«

Stavba sama je impozantna, nerealno velika, polna detajlov in težko se je nagledaš. V njeni bližini je ogromno lokalov, kafeterij, barov, restavracij, picerij, tako da dejansko vsak lahko najde nekaj zase.

Mi smo se odločili, da si bomo privoščili še zadnjo pico in smo zato zavili v MisterPizza, kar se je izkazalo za top odločitev – bila je vrhunska. Jaz sem si privoščila vegansko, Mitja pa vegetarijansko s tartufi.

KRASNA SOBA, KI JE IMELA TOLE POMANJKLJIVOST …

Po večerji smo šli nazaj v sobo in počasi spat. Mimogrede, to je bila zaradi fresk, zlatih detajlov in masivnega pohištva definitivno najlepša soba našega potovanja. Imela pa je eno pomanjkljivost. Ker je locirana nad precej glasno in zelo osvetljeno ulico, je bil spanec precejšen izziv. Ampak nič zato – zjutraj smo se vseeno zbudili veseli, ker smo vedeli, da je danes čas za odhod nazaj v Slovenijo. Saj veste – kljub temu, da so potovanja zakon, je najlepše priti domov.

Zajtrk nam tokrat v okviru bivanja ni pripadal, zato je Vito za začetek dobil Frutek.

ZAJTRK ŠT. 2 🙂

Za nadaljevanje zajtrka smo še zadnjič skočili do centra, kjer sem si jaz privoščila veganski rogljiček in kavico s sojinim mlekom (mimogrede, v Italiji to dvoje v veganski verzijo dobiš zares na vsakem vogalu), Mitja pa vegetarijanski sendvič in macchiato. Vito je seveda veselo obgrizoval tako moj kot Mitjev zajtrk. 😊

Po zajtrku smo se na hitro še malo razgledali po mestu, potem pa smo se polni vtisov odpravili na pot proti domu. Potovanje po Italiji se je tu zaključilo. Firenze, nasvidenje do naslednjič!

Kaj kmalu smo padli v precej dolg zastoj, kjer smo izgubili cca 2 uri časa in v vmesnem času prebrali precej slabih novic (to je bil dan, ko se je v Ukrajini začela vojna). In kljub temu, da je dan dobil nekoliko temačen pridih, smo bili dobre volje, saj smo vedeli, da ne glede na to kaj se zgodi – mi smo skupaj. Vedno. <3

Z ljubeznijo,

Anja podpis mali

Komentarji

Mogoče ti bo všeč tudi …