inspo lifestyle potovanja 16 avgusta, 2019

Glamping v Chateau Ramšak

Krasno nedeljsko jutro je, z Mitjem sva na poti proti Mariboru. Za nama je precej naporen vikend, a nama trenutna utrujenost nikakor ne kvari razpoloženja, saj veva, da bo nedelja minila v znamenju razvajanja in odklopa. Odpravljava se namreč na GLAMPING v Chateau Ramšak.

Za tiste, ki poznate besedo, ne pa tudi njenega pomena: Glamping je kampiranje v naravi, nadgrajeno na najvišji nivo. Združuje povezanost z naravo in hkrati izpolnjuje vse (tudi bolj zahtevne) potrebe sodobnega človeka. To v praksi pomeni zelo upgradean, že postavljen šotor iz masivnega lesa, v katerem te (v nasprotju s klasičnim kampiranjem) čakajo postelja, mini bar in lastna kopalnica, zjutraj je na tvojo zasebno teraso postrežen kraljevski zajtrk, zvečer pa se ob pogledu na vinograde sproščaš v zasebnem jacuzziju in zraven piješ penino. Ker sva z Mitjem od nekdaj navdušena kamperja, sva si želela preizkusiti tudi to, bolj luksuzno različico.

Celoten resort je fantastično zamišljen, čez posestvo, polno visokih dreves, teče potoček, osrednji del, kjer se streže tudi hrana in pijača, pa je pravzaprav otok (glamping island), z vseh strani obkrožen s potočkom. Tu vladata mir in tišina, zato je resort primeren predvsem za pare in družine, ki si želijo mirnega preživljanja dopusta.

Navdušena sva bila nad domišljijo pri postrežbi prilagojenih zajtrkov (Mitja je vegetarijanec, sama pa sem veganka). Na tem področju se gostitelji večinoma precej “lovijo”. Nekateri enostavno ne znajo pripraviti takšnih obrokov, drugi jih zaradi lastnih prepričanj niti ne želijo, kar včasih z neprikritim odporom tudi povejo. Sama pa sem zelo zvesta stranka povsod, kjer imajo posluh in razumevanje za moje želje. V Chateau Ramšak so mi za zajtrk postregli avokado kruhke z redkvicami in češnjevimi paradižniki, sojin jogurt s sadjem in granolo, grozdje, veganske rogljičke, sveže stisnjen pomarančni sok in kavo z rastlinskim mlekom. Težko bi od tam odšla bolj zadovoljna (in bolj sita 😃).

Bila je super izkušnja, popoln odklop in razvajanje, ki bi ga priporočila vsakomur. Saj veste, a little glam never killed nobody. 😉 

https://www.chateauramsak.com/

https://www.instagram.com/chateauramsak/

https://www.instagram.com/anjabas/

Z ljubeznijo,

Anja podpis

Objava je nastala v sodelovanju z glamping resortom Chateau Ramšak.

Komentarji

Mogoče ti bo všeč tudi …