lifestyle otrok starševstvo 5 maja, 2021

Materinstvo: vsi izzivi, ki (prehitro) minejo

“MINE.”

Materinstvo me je v enem letu naučilo marsičesa. Predvsem tega, da vsi izzivi (tudi tisti manj prijetni) prehitro minejo.

Tolažile ste me: “Mine,” ko so Vita matrali krči v prvih mesecih življenja. Nisem verjela, da bo kdaj bolje. Ampak ste imele prav.

Bodrile ste me: “Mine,” ko se je cele mesece zbujal tudi po 20x na noč. Dvomila sem, da se bom še kdaj zbudila naspana. Ampak ste imele prav.

Rekle ste: “Mine,” ko zaradi izraščanja zobkov ni ne jedel, ne pil. Strah me je bilo in nisem vedela, kako mu pomagat. Ampak spet ste imele prav!

NEPOTREBNE SKRBI

In tako je bilo tudi z začetki dojenja. Ko nama cel mesec nikakor ni steklo dojenje brez nastavkov. Ko zaradi bolečin, vezanih na porod s carskim rezom, dolgo nisem mogla dojiti drugače kot v leže. Težko vam opišem, koliko živcev sem izgubila, ko sem se (popolnoma po nepotrebnem) sekirala, da ne bomo mogli nikamor it skupaj, ker tam kjer bomo, težko dojim leže.

Pa s čim vse sem se obremenjevala, ko smo začeli z uvajanjem goste hrane – o tem sem že pisala tukaj. Še vse je minilo, marsikakšna težavica, s katero se srečujemo zdaj, pa še bo, o tem sem prepričana.

HVALA BOGU! RES?

Materinstvo na srečo ni samo naporno, ampak tudi izjemno nagrajujoče. In vse težavice slej ko prej minejo. Hvala bogu, bi lahko rekla. Ampak žal minejo tudi lepe stvari: prvi nasmehi, prvi grižljaji goste hrane, prvi koraki v samostojnost. Zato je te edinstvene trenutke treba čim bolj v polnosti doživet. Pri nas zato vikende namesto kuhanju namenimo temu, da čim več časa preživljamo skupaj. Midva si naročiva pico, Vitkotu napakirava Frutka, potem pa hop na izlet. Življenje si je včasih treba poenostavit! 🤍

Seveda si tudi mi privoščimo polnovreden obrok, pravzaprav je polnovrednih večina. Brez slabe vesti pa kdaj uberemo tudi kakšno bližnjico in čas, ki bi ga namenili kuhanju, raje namenimo pomembnejšim stvarem – recimo temu, da se odpravimo na družinski potep. In največ pomeni zavedanje, da prehranska bližnjica ne pomeni slabše kvalitete hrane – vsaj v primeru Frutka sem prepričana, da je tako. Zaupam mu že od začetka uvajanja goste prehrane, ker pa je nad njim navdušen tudi Vito, je zmaga dvojna.

Lep teden vam želim in se beremo!

Z ljubeznijo,

Anja podpis

Zapis je nastal v sodelovanju s podjetjem Fructal d.o.o.

Komentarji

Mogoče ti bo všeč tudi …