inspo lifestyle potovanja starševstvo 2 marca, 2022

Potovanje po Italiji: Burano (2. del)

Datum: četrtek, 17. 2.

Današnja pot: Jesenice – Burano

Potovalni čas: 3.5h (4.5h s postanki)

Štart z Jesenic: Okoli 8:30

Prihod na parkirišče Treporti: okoli 13:00

Parking: na parkirišču Treporti, od koder se do Burana zapelješ z vodnim busom oziroma “vaporettom”. Cena parkinga je bila 8€ (za 5ur parkiranja), cena vaporetta pa 15€ na osebo (Vito je imel vožnjo brezplačno). Vaporetti so v času našega obiska vozili nekoliko manj pogosto kot v času visoke sezone (na cca vsake pol ure), zato smo na Burano prispeli šele okoli 14:30. Sama vožnja z vaporettom traja cca 15 minut v eno smer.

Naša soba: hotel Callalta (ni neposredno na otoku Burano ampak v mestu San Dona di Piave, slabo uro vožnje od parkirišča Treporti, kjer smo za čas obiska Burana pustili avto. Na ta račun smo naslednji dan ob štartu v Cinque Terre potrebovali toliko manj vožnje, kar je bil deloma tudi namen spanja v tem mestu).

Cena sobe: 60€ / noč. Soba je bila luštna, a preprosta. Tako sem izbrala, ker smo v njej samo spali.

Cena parkiranja: Brezplačno vključeno v ceno nastanitve.

Kje smo jedli: Na otoku Burano je v centralnem delu precej gostiln, restavracij, pozoren pa je treba bit na odpiralne čase, ki so v Italiji, milo rečeno, zblojeni. :))) Mi smo pojedli nekaj na hitro (kos focaccie / pice) v enem od kioskov s hitro prehrano. Za dva kosa pice in dve pijači smo odšteli okoli 30€.

Dostopnost z vozičkom: Brez problema se lahko premikaš po otoku, ki je itak zelo majhen. Na otoku je nekje okoli 10 mostov, ki so najbolj atraktivni za tiste, ki želite kakšno luštno fotko, a nanje bo voziček potrebno nesti.

NAJBOLJŠE FOTO LOKACIJE

Burano je tako lep otoček, da praktično kamorkoli se postaviš, lahko narediš lepo fotko. Mi smo se osredotočili na tiste foto lokacije, ki sem jih predhodno izbrskala na Instagramu in so se mi zdele super za pripravo mojih vsebin. Če se boš potepal/a po Buranu, v Google Maps samo vpiši imena zgornjih mostov in v njihovi okolici najdeš mesta, kjer lahko narediš podobne fotke. A niso lepe? 😍

ZA KONEC

V treh urah, kolikor smo imeli časa za raziskovanje otočka Burano, smo si ga resda ogledali bolj na hitro, kar je krasen razlog, da se kmalu spet vrnemo. Že kalkuliram možnosti za naslednji obisk. 🙂

Sem kaj pozabila? Je kakšno vprašanje ostalo neodgovorjeno? Zapiši mi v komentar.

Do naslednjič pa se imej krasno!

Z ljubeznijo,

Anja podpis mali

Preberi prvi zapis o našem potovanju tukaj. Preberi naslednji zapis (Cinque Terre) tukaj.

Komentarji

Mogoče ti bo všeč tudi …