lifestyle potovanja starševstvo 28 februarja, 2022

Potovanje po Italiji: 2.000 km v 7 dneh (1. del)

Ko sva se z Mitjem v januarju odločila, da gremo čez zimske počitnice na potovanje po Italiji, me je pred odhodom marsikdo svaril: z dveletnikom na 2.000 km dolgo, 7-dnevno potovanje? Pa veš, koliko je to vožnje? Bo tvoj otrok to zdržal? Si sigurna, da boste vsa ta mesta lahko stlačili v sedem dni?

Moram priznat, da je bila pot resnično dolga, vožnje veliko, izzivov s prehrano tudi, ampak v končni fazi se je več kot splačalo, ker smo na potovanju vsi neizmerno uživali. In razen kakih dveh primerov, ko je Vito vožnjo slabše prenašal (pa še to samo, ker je bil lačen), z vožnjo res ni bilo težav.

Malenkost nas je pohecalo tudi vreme, sama sem se precej grdo prehladila, na koncu potovanja smo bili že vsi precej utrujeni, ampak kar je najbolj pomembno – domov smo se vrnili polni vtisov, spominov in špagetov! 😀

PLAN POTI

Najprej smo imeli v planu, da bi šli nekam z letalom. Želela sva, da bi šli v Dubaj / Fuerteventuro / mogoče tudi kakšno evropsko mesto ala London. Izkazalo se je, da smo za to opcijo malenkost prepozni, posledično so bile letalske karte noro drage (tudi po 2.000€ za vse tri, ker je Vito ravno 16. 2. – en dan pred začetkom potovanja – dopolnil dve leti in bi blo treba tudi zanj plačati polno ceno letalske karte). Če sem že našla cenejše karte, je bil potovalni čas v eno smer tudi po 20+ ur z več kot tremi postanki. Odpade. Potem pa je Mitja rekel:

“KAJ PA ITALIJA?”

“Pred nosom jo imamo, en kup lepega je za videt, pa še z avtom gremo lahko …”

Bingo!

Malo kasneje sva še ugotovila, da je bil Mitjev kolega pred kratkim v Saturnii. Šla sem guglat in se glede na krasne fotke in res minimalno gužve takoj odločila – to je to. Gremo na potovanje po Italiji. Kam torej še lahko gremo pred Saturnio, glede na to, da imamo sedem dni časa?

Preden sem se lotila podrobnega planiranja (vsako potovanje rada res čimbolj splaniram, da od vsake lokacije lahko maksimalno odnesemo), je bilo seveda treba vedet več stvari:

  • koliko časa imamo na razpolago za celotno potovanje,
  • katera bo končna (najbolj oddaljena) točka potovanja,
  • katere destinacije na poti do tja pridejo v poštev za nas,
  • koliko časa potrebujemo za ogled vsake od teh lokacij,
  • koliko časa bo vzela pot od lokacije A do lokacije B,
  • za del časa, ki smo ga preživeli v Toskani (Saturnia), sem precej natančno pregledala tudi seznam lokalov, ker je v času izven sezone resen izziv dobit odprto restavracijo.

Na podlagi tega sem potem začela računat predvidene čase prihodov na posamezne lokacije, v tajming je seveda treba vštet še čas za check-in, kosila, večerje in tudi počitek.

Tako sem prišla do mest, ki smo si jih želeli pogledat in se odločila za naslednje destinacije: Burano, Cinque Terre, Pisa, Saturnia (Cascate del Molino), Pitigliano, Rim in Firence.

Italija, prihajamo!

Z ljubeznijo,

Anja podpis mali

Preberi 2. blog zapis o našem potovanju po otočku Burano tukaj.

Komentarji

Mogoče ti bo všeč tudi …